Mostra totes les entrades de admin

Jornada per a professorat novell en centres Comunitat d’Aprenentatge

Des d’ODISSEA us volem convidar a assistir a la Jornada per a professorat novell en centres Comunitat d’Aprenentatge, el dissabte 19 de novembre, de 9.00h a 14.00h, a l’auditori de la Casa del Mar de Barcelona.

En aquesta jornada podrem gaudir de la ponència“ titulada “Superació de neuroedumites per a una educació d’èxit en totes les dimensions del desenvolupament” a càrrec de la la Dra. Sandra Racionero, un intercanvi d’experiències d’actuacions educatives d’èxit a càrrec de cinc centres Comunitat d’Aprenentatge i una tertúlia dialògica final que, de ben segur, serà interessantíssima i molt enriquidora. Comptarem, també, amb la presència de la Sra. Raquel García, directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, que inaugurarà l’acte.

Us hi esperem!

Les tertúlies pedagògiques dialògiques ja estan en marxa!

El passat 1 d’Octubre de 2022 vàrem començar un nou curs de tertúlies dialògiques, amb un nou format híbrid: presencial a l’escola d’adults de la Verneda i de forma telemàtica. Vàrem llegir l’article: “Aprendizaje Significativo de Ausubel y Segregación Educativa” i el debat va ser molt enriquidor.

Us volem animar a participar en les següents tertúlies per a debatre i conèixer les evidències científiques en educació i en altres àmbits vinculats. Professorat, famílies, voluntariat… tothom hi és benvingut/da!!

Última tertúlia del curs i Assemblea anual

Companys/es d’Odissea,

Quedeu convidats/des a la següent Tertúlia Pedagògica Dialògica (TPD) d’Odissea i també a l’Assemblea anual que celebrarem el dissabte 11 de juny de 2022 de manera virtual (adjuntem convocatòria).

La TPD serà, com sempre, a les 10.30h i finalitzarem el llibre “Identitat i violència. La il·lusió del destí. D’Amartya Sen”, amb els tres darrers capítols 7, 8 i 9.

L’Assemblea anual començarà puntualment a les 11.30h i fins les 12.30h.

Si vols participar a la tertúlia i/o a l’assemblea, fes la teva inscripció aquí: http://odisseaeducacio.org/?page_id=3718

Enllaç per la reunió: https://meet.google.com/jxf-equw-oxa

Bon final de curs!!!

Tertúlia i assemblea dissabte 11 de juny

El dissabte 11 de juny de 2022, de les 11.30h a les 12.30h, de manera virtual, es realitzarà l’assemblea anual d’ODISSEA, amb el següent ORDRE DEL DIA:

 • Aprovació de l’acta anterior.
 • Memòria d’activitats 2020-2022.
 • Memòria econòmica 2020-2021 i pressupost 2022.
 • Canvi de Junta de l’Associació.
 • Participació a la FMRPC.
 • CIMIE 30 de juny i 1 de juliol, a Barcelona.
 • Somnis 2022-2023 i més enllà.
 • Precs i preguntes.

Abans de l’assemblea, de les 10.30h a les 11.30h, realitzarem la Tertúlia Pedagògica Dialògica, en la que finalitzarem el llibre “Identitat i violència. La il·lusió del destí.” d’Amartya Sen, amb els tres darrers capítols.

Si vols participar a la tertúlia i/o a l’assemblea, fes la teva inscripció aquí.

Llegim “Identitat i violència” a la tertúlia!

Avui, dissabte 2 d’abril hem fet la primera tertúlia pedagògica dialògica del nou llibre que estem llegint:

Identitat i violència, d’Amartya Sen.

Hem compartit els capítols 1, 2 i 3. Ha sigut una sessió plena de reflexions que ens han deixat amb ganes de més tertúlies… Així que estem ja esperant les següents sessions:

 • 14 de maig a les 10:30: capítols 4, 5 i 6
 • 11 de junt a les 10:30: capítols 7, 8 i 9

Us hi esperem!!

 

Violència de gènere a la Universitat

Des de l’Associació de Professorat Odissea portem des del 2007 formant-nos i treballant amb la línia de Socialització Preventiva de la Violència de Gènere. Rosa Valls, Lidia Puigvert, Elena Duque, Patricia Melgar i altres noms han estat científiques de referència a la nostra entitat a través de les seves publicacions i conferències.

No som àmbit Universitari, però treballem per vides lliures de violència des dels 0 anys. Sabíem poc, però alguna cosa sabíem del patiment, de les difamacions, de l’escarni públic a que s’han hagut de sotmetre les víctimes i les persones que han recolzat a les víctimes de la VdG a la Universitat. Elles, sense dubte, han estat el blanc dels assetjadors i els seus còmplices per dur a terme el que s’anomena la Violència de Gènere Aïlladora.

Des d’ahir, i gràcies a l’editorial i la noticia d’El Periódico, sabem més i un cop més, com tantes altres vegades hem fet, des de l’Associació de Professorat Odissea ens solidaritzem i mostrem el nostre suport a totes les víctimes de VdG i demanem Universitats lliures d’assetjament per les seves comunitats educatives i també pels nens i nenes que avui estan a les nostres escoles i un dia, si volen i poden, aniran a la Universitat.

Comencem llibre a la tertúlia

El 15 de gener, començarem nou llibre a la Tertúlia Pedagògica Dialògica d’ODISSEA. Llegirem el llibre que ha estat més votat:

El cerebro que cura, d’Álvaro Pascual-Leone.

Compartirem la introducció i la part 1, fins la pàgina 102.

Següents dates (calendari): 12 febrer, 12 març, 2 abril, 14 maig, 11 juny.

Calendari de tertúlies mensuals, un dissabte al mes a les 10:30

  • Dissabte 27 de novembre: 1ª TPD, de 10:30h a 11:30h, amb l’article: Impacto del viaje de Freire a Valencia. Hipatia press. Autors/es: Esther Roca, Susana Gómez, Sara Carbonell i Josep Maria Canal. https://hipatiapress.com/hpjournals/index.php/hse/article/view/8911/3445
  • 18 desembre: FORMACIÓ de les 10:30h a les 12h. Tema: Prevenció del bullying i de l’homofòbia des de l’evidència científica, a càrrec del Dr. Oriol Ríos, de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Enllaç de connexió: https://meet.google.com/mcc-kqvm-hwf

 • 15 gener: LLIBRE… COMENCEM!!! Farem tertúlia del llibre més votat.
 • A partir del febrer, el calendari és provisional: 12 febrer, 12 març, 2 abril, 14 maig, 11 juny.

Moltes gràcies i bona lectura compartida!!!

Jornada 20 de setembre. Freire: la pedagogia crítica que transforma l’educació, la ciència i el món

Us volem fer arribar la informació sobre aquest esdeveniment que tindrà lloc el 20 de setembre a la tarda, de 16 a 22 h. i que compta amb la col·laboració de la nostra associació.

Freire: la pedagogia crítica que transforma l’educació, la ciència i el món

La Jornada comptarà amb una gran qualitat científica i humana, a nivell internacional de diferents disciplines, per retre homenatge a una persona d’una gran excel·lència científica i humana com Paulo Freire.

Qui vulgui participar d’aquest esdeveniment tan transformador i ple de sentit pot inscriure a: https://t.co/4H0hv3pZCo?amp=1