Seminari internacional “Teachers for change”

Aquest dijous dia 6 de juliol de 2017, l’associació de professorat ODISSEA ha tingut la sort de poder organitzar un seminari internaiconal amb tres referents mundials en educació, que han centrat les seves recerques internacionals en la transformació social, la diversitat cultural, l’apoderament de les minories ètniques i el lideratge.

En primer lloc, ha parlat la Dra. Arnetha F. Ball, professora a Graduate School of Education de la Universitat de Stanford (Estats Units), directora del Programa “Race, Inequality, and Language in Education” i co-directora del “Center for Race, Ethnicity and Language” de Stanford. Ha estat també presidenta de l’Associació Americana de Recerca Educativa, l’organització més gran i important del món en investigació educativa, amb més de 100 anys de trajectòria promovent la difusió i l’aplicació pràctica dels resultats de la recerca.

En segon lloc, ha intervingut la Dra Lorri Santamaria, profesora de Lideratge educatiu a la Universitat d’Auckland (Nova Zelanda). Una de les seves línies de recerca és l’impacte de la diversitat cultural i lingüística en el camp del lideratge educatiu, així com l’impacte de la justícia social i l’equitat educativa en el lideratge per a una societat diversa.

Finalment, i en tercer lloc, ha tancat el torn de ponències la Dra. Cristina Santamaria-Graff, Ph.D., professora en Educació Especial a la Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI). És experta en educació especial bilingüe i la seva àrea d’interès és la col·laboració de les famílies de nens amb discapacitats i la formació del professorat.

Les tres ponències han combinat un alt nivell teòric amb molta emoció i una clara vocació d’utilitzar l’educació com a eina per a la transformació social. La sessió ha continuat amb un torn de paraules on s’ha generat un debat molt enriquidor entorn a les condicions, actuacions i competències necessàries per poder transformar el món a través de l’educació.

L’Associació de Professorat ODISSEA està molt satisfeta d’haver pogut acollir un acte amb figures de tanta rellevància internacional i encarat a la transformació social.


Warning: Division by zero in /home/odisseae/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1382