Valoració de la I Trobada educativa de Comunitats d’Aprenentatge

El passat 10 de Març de 2012, l’Associació de professorat ODISSEA va organitzar la I Trobada Educativa de Comunitats d’Aprenentatge al Centre Cívic Sant Martí (Barcelona). Prop de 150 persones entre alumnat, professorat, voluntariat i familiars, la major part de les quals implicades en alguna comunitat d’aprenentatge, van debatre i compartir formes d’aplicar les actuacions educatives d’èxit als seus centres.

Des de l’àmbit científic, es va clarificar com s’havien de dur a terme les diferents actuacions, segons la comunitat científica internacional, per a que fossin realment actuacions d’èxit, i des de les diferents aportacions es va concretar com es podien anar millorant diferents aspectes, com optimitzar els recursos comptant amb la comunitat educativa, etc. També es van poder observar alguns dels efectes positius que estaven tenint aquestes actuacions d’èxit allà on s’estaven aplicant, tant a nivell de resultats i èxit acadèmic com a nivell de convivència. Així mateix, es va presentar la web de Comunitats d’Aprenentatge que, a més de poder clarificar què són i què no són les diferents actuacions d’èxit, és una eina molt útil per a l’intercanvi de materials.

L’èxit de la jornada va ser una conseqüència directa de l’activa participació de tots els agents, a través de la qual alumnes de primària contestaven a dubtes que plantejaven familiars sobre l’organització, i aquests i aquestes familiars dialogaven amb professorat i voluntariat respecte a la implementació de les millors actuacions educatives per als seus fills i filles, així com a per a tot l’alumnat. Els debats es van centrar en els grups interactius, les tertúlies literàries universals dialògiques, la biblioteca tutoritzada i la formació i participació de familiars. Al final de la jornada, es van somiar idees per al futur.

Veure díptic de la jornada

No Comments Yet

Deixa un comentari