Comunicat de l’associació de professorat Odissea en relació als resultats pisa 2022 a Catalunya

Font: https://www.educacionyfp.gob.es/inee/evaluaciones-internacionales/pisa/pisa-2022.html

 

L’associació de professorat ODISSEA està formada per professorat de diferents nivells d’ensenyaments no universitaris i treballa per aconseguir l’èxit educatiu dels i les estudiants, alhora que ens impliquem en projectes educatius basats en les recerques científiques internacionals que promouen la millora educativa i la transformació social.

Entenem l’èxit educatiu aquell que permet obtenir els millors resultats i el desenvolupament personal i social òptim i saludable pels nois i noies, en un marc d’escola que promou la convivència, la llibertat i la democràcia.

 L’associació de professorat ODISSEA vol manifestar la seva preocupació pels resultats educatius de Catalunya en el marc PISA 2022 i, sempre des de la voluntat de construir, vol demanar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que:

  1.  Totes les aportacions i propostes de solució estiguin basades en evidències científiques amb impacte social que assegurin uns futurs resultats millors que els actuals. Esperem que totes les propostes estiguin avalades en unes garanties i no pas en l’opinió. En aquest sentit demanem la publicació de les propostes en base a la recerca científica que l’avala.
  2.  Transparència i rigor. No entenem la tradició d’opacitat en torn els resultats de les escoles, com són per exemple: els resultats de competències bàsiques. Aquesta manca de transparència impedeix l’avenç i la millora educativa i no és propi d’una societat democràtica que vol transparència i conèixer les possibilitats d’èxit de les pràctiques que se’ls hi apliquen, ja siguin tractaments mèdics, pràctiques educatives, polítiques socials, etc.
  3.  Entenem que el Departament d’Educació no ho pot fer sol, ni és l’únic responsable dels resultats PISA-2022: Universitats, agents de la formació del professorat, entitats del món educatiu, etc., també tenen responsabilitat. En aquest sentit, deixar clar que l’Associació de professorat ODISSEA no se’n desentén i que es suma a la reflexió interna de què pot aportar i com pot contribuir a les propostes per a què l’educació del nostre país millori. És per això que fruit d’aquesta reflexió presentarem propostes i ens oferirem pel que puguem contribuir i ajudar.

Seguim treballant i sumant pel futur de la nostra societat, pel futur del nostre país.

Enllaç al comunicat